divendres, 1 de març del 2013

educació no formal , però educació


canPou pretén que els nens i nenes que ens visiten, gaudeixin de passar un dia envoltats de natura, a l’aire lliure i amb  respecte pel procés de desenvolupament personal, gaudint d’una atenció personalitzada, tenint ateses les necessitats individuals i el procés maduratiu . Respectant per tant, les seves emocions i sentiments . I sent ells els protagonistes del seu propi procés d’aprenentatge, amb els seus ritmes, possibilitats i interessos .

A través del joc, els nens i nenes expressen els seus desitjos, les seves emocions i frustracions, els seus sentiments. És així com aprenem, madurem i ens fem adults. Creiem que jugar és de les coses més importants que fa o ha de fer un nen/a. I sobretot jugar amb llibertat, on el nen creï i inventi i no sigui dirigit per l’adult.

Els tallers d'expressió amb diferents eines  dóna als nens un espai de llibertat de moviment per a poder expressar tot el que porten dins, sense sentir-se jutjats ni ells ni el que estan creant, ja que el resultat no té importància. El procés és el que compta, el que el nen se senti feliç l'estona que està amb ell mateix, descobrint el seu cos i les seves possibilitats. Deixem que la creativitat i la imaginació corrin.....

Gràcies a l’experiència real que podran viure, un temps de relació amb la terra, les plantes, els animals i els seus iguals, els nens/es entendran el cicle vital de tots els éssers vius, i la necessitat de tenir-ne cura.

Les passejades pel bosc dóna un espai als nens/es per a descobrir la natura. Els insectes, les plantes, les aus i els mamífers que ens envolten són un escenari meravellós per redescobrir-nos a nosaltres mateixos com a éssers animals.




 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada